Veliko bunjevačko-šokačko prelo u Somboru, Prelo sićanja u Subotici i Šokačko prelo u Beregu – 14. i 15. veljače

Tradicionalne manifestacije očuvanja hrvatske tradicijske kulturne baštine organiziraju se po 81. put u Somboru, peti put u Subotici i 18. put u Beregu

Veliko bunjevačko-šokačko prelo u Somboru
Tradicionalno, 81. po redu Veliko bunjevačko-šokačkog prelo bit će održano u Somboru, u subotu, 14. veljače s početkom u 19,30 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog doma. Organizator ove manifestacije hrvatske kulturne baštine u Vojvodini je HKUD „Vladimir Nazor“ iz Sombora.

Peto „Prelo sićanja“ u HKC „Bunjevačko kolo“
Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“ i Katoličko društvo za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“ organiziraju 5. „Prelo sićanja“, koje će biti održano u nedjelju, 15. veljače. Okupljanje je ispred Franjevačke crkve u 17 sati i sudjelovanje na svetoj misi u 17,30 sati. Nakon mise predviđen je odlazak u dvoranu HKC „Bunjevačko kolo“, gdje će program svečano početi u 19,00 sati. Jedini uvjet nazočnosti jest odijevanje svečane bunjevačke nošnje (zimske).

Šokačko prelo u Beregu
KPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega organizira u subotu, 14. veljače, Šokačko prelo. Kao gosti nastupit će KUD „Dukat“ Vladislavci i KUD „Sarvaš“ iz Republike Hrvatske. Prelo, 18. po redu, bit će održano u velikoj dvorani Doma kulture u Beregu, a početak je u 19,00 sati.
(ZKVH)