6. listopada 2015. u podne, Klub Matis

Nakladnički projekt realizirali su Institut društvenih znanosti Ivo Pilar kao izvršitelj i Hrvatska matica iseljenika kao naručitelj projekta. Rad na projektu počeo je 2007. godine, a sudjelovali su brojni ugledni hrvatski i međunarodni znanstvenici i stručnjaci u području migracija i iseljeništva, među kojima su stručnjaci iz Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža kao i NSK

Hrvatska matica iseljenika i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar pozivaju na svečano predstavljanje projekta i elektroničkog izdanja Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina koje će se održati 6. listopada 2015. u 12 sati u multimedijalnoj dvorani Kluba Matis u Hrvatskoj matici iseljenika na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu.
O Leksikonu će govoriti: mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, voditelj projekta dr. sc. Vlado Šakić, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dr. sc. Ljiljana Dobrovšak, zamjenica voditelja projekta, dr. sc. Ivan Čizmić, dr. sc. Marin Sopta, dr. sc. Tomislav Markić i dr. sc. Ivan Rogić.
Nakladnički projekt Leksikon hrvatskog iseljeništva i manjina, s opsegom od 1120 stranica i velikim enciklopedijskim formatom s 5900 natuknica predstavlja jedinstven leksikografski iskorak cjelovitog opisa fenomena hrvatskih migracija u razdoblju od Novog vijeka sve do naših dana s posebnim naglaskom na migracije u 19. i 20. stoljeću. Nakladnički projekt realizirali su Institut društvenih znanosti Ivo Pilar kao izvršitelj i Hrvatska matica iseljenika kao naručitelj projekta. Rad na projektu počeo je 2007. godine. Voditelj projekta bio je prof. dr. sc. Vlado Šakić, ravnatelj Instituta Pilar, a u menadžmentu projekta, uz ravnatelja Hrvatske matice iseljenika mr. sc. Marina Knezovića, sudjelovali su brojni ugledni hrvatski i međunarodni znanstvenici i stručnjaci u području migracija i iseljeništva, među kojima su stručnjaci iz Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža kao i Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba.