22. listopada u 13,00 sati u HMI

HMI poziva na svečano predstavljanje dviju zbirki pjesama – Zapisi s jagodica prstiju i Stvar dobrih putokaza Sanje Percela iz Nizozemske. Promocija će se održati u srijedu, 22. listopada u 13,00 sati u Hrvatskoj matici iseljenika,Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

O knjizi će govoriti mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika i, prof. dr. sc. Sanja Vulić, recenzentica knjige te autorica Sanja Percela, pjesnikinja iz Amsterdama (Nizozemska). Predstavljanje vodi Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo HMI-ja.
Sanja Percela rođena je u Zagrebu, gdje je završila studij matematike na PMF-u. Nakon diplome odlazi u Nizozemsku i na Sveučilištu u Amsterdamu upisuje studij jezične filozofije, koji završava 1994. Živi u Amsterdamu gdje radi kao prevoditeljica.
Svoje pjesme na nizozemskom objavljuje u nizozemskim književnim časopisima i zajedničkim zbirkama. Objavljene pjesničke zbirke: Zapisi s jagodica prstiju, Panonski institut, Pinkovac, 2011.; Stvar dobrih putokaza, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, 2014.