Zagreb, 18. rujna u DHK

Zbirku će, uz autoricu, predstaviti predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović i dopredsjednica Društva dr.sc. Željka Lovrenčić

U Zagrebu će u Društvu hrvatskih književnika 18. rujna u podne svoju najnoviju pjesničku zbirku „Nevidljiva vrata“ predstaviti hrvatsko- makedonska pjesnikinja Ljerka Toth Naumova.

Naumova je autorica 15 pjesničkih zbirki na makedonskom i hrvatskom jeziku i članica Društva pisaca Маkedonije i Društva hrvatskih književnika. Aktivna je članica Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji te glavna i odgovorna urednica glasila Hrvatska riječ. Godine 2016. dobila je vrijednu makedonsku književnu nagradu „Danica Ručigaj” proslavivši ujedno 40. obljetnicu pjesničkog rada.

Nakladnik knjige koja je u travnju ove godine već bila predstavljena u Skopju Zajednica je Hrvata u RM u sunakladništvu s Hrvatskom maticom iseljenika.

Zbirku „Nevidljiva vrata“ će zagrebačkim ljubiteljima poezije , uz autoricu, predstaviti predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović i dopredsjednica Društva dr.sc. Željka Lovrenčić.
(dšš)