6. studenoga u HMI 

O višejezičnoj serijskoj publikaciji Panonskoga instituta iz Pinkovca će govoriti prof. dr. sc. Željko Holjevac, prof. dr. sc. Sanja Vulić, dr. sc. Tomislav Jelić i dr. sc. Robert Hajszan, urednik

HMI i Panonski institut (Pinkovac, Austrija) pozivaju na svečano predstavljanje PANONSKOGA LJETOPISA 2013., koje će se održati u srijedu, 6. studenoga 2013. u 13,00 sati u Hrvatskoj matici iseljenika,Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.
O ljetopisu će govoriti mr. sc. Marin Knezović,ravnatelj Hrvatske matice iseljenika; prof. dr. sc. Željko Holjevac, povjesničar; prof. dr. sc. Sanja Vulić, kroatologinja; dr. sc. Tomislav Jelić, geograf i dr. sc. Robert Hajszan, urednik. Predstavljanje vodi Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo HMI-ja.
Trojezična serijska publikacija Panonski ljetopis, kojemu je nakladnik Panonski institut iz Pinkovca (Austrija) pokrenuta je 1993. Ovogodišnji svezak sadrži 544 stranice, dok je cijela serija dosegnula gotovo tisuću stranica na kojima su desetci renomiranih autora pisali o suvremenim temama iz kulturnoga i društvenoga života hrvatskoga naroda na panonskom tlu. Urednik serije je hrvatski povjesničar i filolog dr. Robert Hajszan, koji je u svom rodnom mjestu Pinkovcu prije dva desetljeća i utemeljio tu vrijednu kulturnu udrugu – Panonski institut s nakanom jačanja kulturne i nakladničke djelatnosti Hrvata na jugu Gradišća.
Panonski ljetopis ima za cilj promicanje kvalitetnijega suživota i razumijevanja među srednjoeuropskim narodima srodne kulturne baštine na panonskome prostoru. Tekstovi se u Panonskom ljetopisu objavljuju na suvremenom hrvatskom književnom jeziku, na hrvatskom književnom jeziku s čakavskom osnovicom kojim se služe Hrvati u Gradišću, ali i na njemačkome, mađarskome i slovenskome jeziku.