22. svibnja 2014. u HMI

Hrvatska matica iseljenika i Hrvatsko – američko društvo iz Zagreba pozivaju na predstavljanje knjige Ugledni hrvatski znanstvenici u svijetu / Distinguished Croatian Scientists in the World (VII. dio) – urednika dr. Janka Heraka u četvrtak 22. svibnja 2014. s početkom u 13 sati, u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Knjigu će predstaviti: mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj HMI-ja, predsjednica HAD-a Marina Ljubišić, dipl. arh., akademik Leo Klasinc, akademik Vladimir Paar i urednik prof. dr. sc. Janko Herak.
Moderatorica je Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo HMI

Knjižni niz o uglednim znanstvenicima jedinstvena je u nas serija stručnih tekstova posvećenih najistaknutijim hrvatskim znanstvenicima, čije se karijere grade u svjetskim centrima izvrsnosti. U sedmoj knjizi obrađeni su Jakša Cvitanić, Sveučilište Caltech (SAD), svjetski poznati stručnjak za primjenu matematike na financijskom tržištu; Dubravko Justić, profesor biološke oceanografije i znanosti o priobalju na Sveučilištu Louisiane u Batton Rougeu (SAD), stručnjak za modeliranje ekosistema; Eugen Koren, inovator u području biomedicine i biotehnologije, radio u Oklahoma Cityju; Igor Mezić, profesor u Odjelu inženjerstva na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari, svjetski ekspert za dinamiku fluida; Davor Pavuna, profesor fizike u švicarskom državnom institutu EPFL u Lausanni; Dragutin (Karlo) Rakoš (1923 – 2011), astronom, radio na Sveučilištu u Beču, jedan od pionira fotoelektrične fotometrije zvijezda; Marin Soljačić, redoviti profesor fizike na prestižnom sveučilištu MIT u Bostonu, svjetski je poznati znanstvenik u području optike i fotonike; Mladen Wickerhauser, profesor matematike na Sveučilištu Washington u St. Louisu, najpoznatiji je po radovima na istraživanju svojstava i primjeni „valića“.