Dubrovnik, 20. studenoga u čitaonici Narodne knjižnice Grad

Na promociji knjige Paun sudjeluju Jasen Boko, Ivica Žaknić, Dječji zbor Anđeli, a moderira je Maja Mozara, voditeljica područnog ureda HMI Dubrovnik

Na promociji knjige Paun sudjeluju Jasen Boko, Ivica Žaknić, Dječji zbor Anđeli, a moderira je Maja Mozara, voditeljica područnog ureda HMI Dubrovnik, koji je suorganizator predstavljanja.

Predstavljanje najnovije knjige dubrovačke književnice, objavljene u Nakladi Bošković, održat će se 20. studenoga u čitaonici Narodne knjižnice Grad u 19.00 sati u Saloči od zrcala.

Mara Margaritoni piše prozu i poeziju, kao i književne osvrte i recenzije. Bavi se i prikupljanjem i očuvanjem kulturne baštine težaka rodnog otoka Korčule i Smokvice. Urednica je i suautorica knjige “Baština iz bašćine izresla” te autorica knjige “Čežnja za otokom”.

Nakon poetske proze ”Beračice rumene kadulje” i novelističkog djela ”Povratak” ova Dubrovkinja iskonskih korčulanskih korijena objavila je 2011. treću knjigu proze, roman ”Žudnja”u biblioteci Suvremena proza splitske Naklade Bošković. Potresna je to ispovijest o sudbini i životu naših iseljenika na početku 20. stoljeća, u potrazi za ‘obećanom’ zemljom i težnjom da glava obitelji odlaskom u tuđinu, teškim radom daleko od kuće priskrbi joj bolji i dostojanstveniji život.