13. ožujka 11 sati u Knjižnici Filozofskog fakulteta

Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Katedra za manjinske kulture i zajednice i Klub studenata etnologije i kulturne antropologije predstavit će dvije publikacije o podunavskim Hrvatima Bunjevcima u petak, 13. ožujka 2015. godine u 11 sati u Konferencijskog dvorani u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu (Ivana Lučića 3).
Knjige su tiskane u sunakladi FF pressa, Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Radi se o zborniku radova Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu i monografiji Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca. Zagrebačko predstavljanje treće je u nizu, nakon Baje i Subotice (2. i 3. ožujka).

O knjigama će govoriti: prof. dr. sc. Željko Holjevac, prodekan za organizaciju i razvoj, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Zagreb, dr. sc. Jelka Vince Pallua, znanstvena savjetnica s Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“, Zagreb, prof. dr. sc. Vitomir Belaj, emeritus, Tomislav Žigmanov, prof., ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i potpredsjednik Savjeta vlade RH izvan Hrvatske, prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović, doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta i prof. dr. sc. Milana Černelić, Katedra za manjinske kulture i zajednice, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Više