18. listopada 2012. u 12.00 sati u HMI, Zagreb

O knjizi će govoriti mr. sc. Marin Knezović ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, dr. sc. Diana Zalar s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu KGZ-a Ranka Javor, prof. i priređivač mr. sc. Stjepan Blažetin, ravnatelj Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj iz Pečuha.

 

Književnik i prevoditelj Stjepan Blažetin priređivač je antologije hrvatske dječje poezije u Mađarskoj pod naslovom Sjajna igra (ZZHM, Pečuh, 2010) u kojoj zahvaća, poetskim izborom s književno-teorijskom analizom, razdoblje od zadnjih šezdesetak godina i tom prigodom opisuje nove tendencije u književnosti mađarskih Hrvata.  U antologiji sastavljač Blažetin, sveučilišni profesor s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Pečuhu i aktualni ravnatelj tamošnjeg hrvatskoga Znanstvenoga zavoda, upućuje tako na stvaralaštvo osam autora i autorica koje smatra estetski relevantnim literarnim osobnostima i izvan manjinskoga kruga. Te pjesnikinje i pjesnici su: Marija Vargaj, Mate Šinković, Marga Šarac, Marko Dekić, Ljudevit Škrapić, Stipan Blažetin, Jolanka Tišler i Đuso Šimara Pužarov.

Predstavljanje antologije, u okviru Mjeseca hrvatske knjige, će se održati u četvrtak, 18. listopada 2012. u 12,oo sati u  Hrvatskoj matici iseljenika,Trg Stjepana Radića 3, u Zagrebu.

O knjizi će govoriti: mr. sc. Marin Knezović ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, dr. sc. Diana Zalar s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu KGZ-a Ranka Javor, prof. i priređivač mr. sc. Stjepan Blažetin, ravnatelj Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj iz Pečuha. Predstavljanje će voditi Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo HMI-a

Tekst: Vesna Kukavica