16. ožujka u prostorijama Hrvatske dopunske škole, Dietikon

Povodom Dana hrvatskoga jezika Hrvatska nastava u Švicarskoj poziva na poetsko-glazbeni recital u Dietikonu. Dan hrvatskog jezika kulturna je manifestacija utemeljena odlukom Hrvatskog sabora 1997.

Dani hrvatskog jezika (11-17. ožujka) kulturna su manifestacija utemeljena odlukom Hrvatskog sabora 1997. u spomen na zbivanja iz 1967. kada je potpisana Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, međaš novije hrvatske povijesti i važan dokument u povijesti hrvatskog jezika, kojim se tražilo zaustavljanje jezične i kulturne unitarizacije te jednakopravan položaj hrvatskog jezika u ondašnjoj jugoslavenskoj federaciji.
Sastavljači teksta Deklaracije bili su znameniti hrvatski intelektualci: Miroslav Brandt, Dalibor Brozović, Radoslav Katičić, Tomislav Ladan, Slavko Mihalić, Slavko Pavešić, Vlatko Pavletić. Upravni je odbor Matice hrvatske 13. ožujka 1967. prihvatio tekst Deklaracije i uputio ga na potpisivanje. Potpisalo ju je osamnaest hrvatskih znanstvenih i kulturnih ustanova. Deklaracija je objavljena u tjedniku Telegram 17. ožujka 1967.
Dani hrvatskoga jezika prigoda su da se u domovini i inozemstvu osvijesti važnost hrvatskoga jezika u suvremenom, svakodnevnom i povijesnom kontekstu te progovori o hrvatskom jeziku kao o kulturnoj vrijednosti našega naroda.
(www.croatia.ch