5. prosinca u HMI u Zagrebu

HMI pozva na tribinu s temom Periodične publikacije ZKVH-a i kultura sjećanja Hrvata u Vojvodini, koja će se održati u petak, 5. prosinca u 13,00 sati u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu.

Na tribini će govoriti: mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika; znanstvenici iz Zagreba dr. sc. Petar Vuković (Filozofski fakultet) te dr. sc. Mario Bara (Institut za migracije i narodnosti), kao i urednik publikacija, ravnatelj ZKVH-a iz Subotice Tomislav Žigmanov, prof.
Suvremene periodične publikacije Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata svojim su sadržajem, modernim stilom pisanja i tipografijom te krugom suradnika iz starijeg i mlađeg naraštaja izazovni izraz oblikovanja kulture sjećanja Hrvata u kulturnom mozaiku današnje Vojvodine.
U okviru tribine bit će predstavljeni: Godišnjak za znanstvena istraživanja br. 4 i 5 te časopis za književnost i umjetnost Nova riječ br. 1 i 2 iz 2013. i 1 iz 2014. Govorit će se i o ostalim rezultatima šestogodišnjeg rada Zavoda: 23 objavljene publikacije, realizaciji desetak znanstvenih istraživanja s vanjskim suradnicima, održanih tridesetak znanstvenih kolokvija, kontinuiranoj dopuni kritičke i cjelovite bibliografije vojvođanskih Hrvata, knjižničnoj djelatnost, nizu likovnih izložaba i koncerata hrvatskih skladatelja iz Vojvodine, kao i objavi nosača zvuka.