21. siječnja 2013. na pozornici Carnegie Halla /Isaac Stern Auditorium/Perelman Stage

Nastupit će na autorskoj večeri jednog od trenutno najizvođenijih živućih skladatelja zborske glazbe, Velšanina Karla Jenkinsa. Jenkins će biti nazočan koncertu i posljednjim probama u New Yorku, te će ansambl imati priliku upoznati se i surađivati s ovim vrsnim glazbenikom
Organizatori koncerta su na You Tubeu uočili snimke Brevisa, a posebno njihovu izvedbu ciklusa Adiemus, skladatelja Karla Jenkinsa i uputili im poziv za nastup.
Nastupit će na velikoj pozornici Carnegie Halla u New Yorku (Isaac Stern Auditorium/Perelman Stage) u dvorani koja prima 2 800 posjetitelja, na autorskoj večeri jednog od trenutno najizvođenijih živućih skladatelja zborske glazbe, Velšanina Karla Jenkinsa. Karl Jenkins će biti nazočan koncertu i posljednjim probama u New Yorku, te će ansambl imati priliku upoznati se i surađivati s ovim vrsnim glazbenikom.
Također, organizatori su Brevisu ukazali iznimnu čast prijedlogom, da kao posebni gosti koncerta osim skladbi Karla Jenkinsa, predstave i izvedu izbor skladbi iz repertoara hrvatske glazbene baštine te na taj način dodatno predstave hrvatsku kulturu i umjetnost.
Vokalni ansambl Brevis osnovan je 1995. godine kao rezultat višegodišnjeg rada na području vokalnog obrazovanja djece i mladih Osijeka. Ansambl broji dvadesetak članica u dobi od 18 do 24 godine. Sve članice ansambla su s glazbeno-vokalnim obrazovanjem započele kao djevojčice, te su odrastanjem unutar edukativnih programa Glazbene radionice mladih Polifonija stjecale neophodno glazbeno iskustvo i razvijale svoje umjetničko-vokalne kvalitete. Opširnije o ansamblu čitajte na njihovoj web stranici.