22. svibnja u Zagrebu

Na temu „Hrvatska je moj izbor – Prednosti i mogućnosti povratka u Republiku Hrvatsku” govorit će predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Daria Krstičević, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ružica Beljo Lučić, urednica “Glasa Hrvatske” na HRT-u Daria Marijanović i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske najavio je održavanje okruglog stola na temu „Hrvatska je moj izbor – Prednosti i mogućnosti povratka u Republiku Hrvatsku”. Kako ističu organizatori, cilj ovog okruglog stola je poticanje povratka hrvatskih iseljenika te aktualiziranje pitanja njihove integracije u cjelokupan državni sustav Republike Hrvatske.
Okrugli stol podijeljen je na tri tematske cjeline vezane uz povratak u Republiku Hrvatsku u kojima će se razmatrati mogućnosti aktivnog uključivanja u hrvatsko državljanstvo, hrvatski jezik kao temelj za održivi povratak u Domovinu i uloga medija u stvaranju pozitivnog ozračja za poticanje povratka u Domovinu.
Na okruglom stolu, između ostalih, sudjelovat će Daria Krstičević – predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Evelin Tonković – zamjenik ministra unutarnjih poslova, Ružica Beljo Lučić – pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta – Daria Marijanović, urednica “Glasa Hrvatske” na HRT-u i Dražen Klarić – glavni urednik Večernjeg lista. Također, najavljeno je sudjelovanje brojnih povratnika iz SAD-a, Njemačke, Kanade, Australije, Danske, Brazila i drugih zemalja širom svijeta, poduzetnka, studenata, umjetnika te znanstvenika s Instituta Ivo Pilar i Instituta za migracije i narodnosti iz Zagreba.
Okrugli stol će se održati u velikoj dvorani Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (Trg hrvatskih velikana br. 6, Zagreb), a najavljeni početak okruglog stola je u 10 sati.
(Fenix Magazin)