21. ožujka u 16,00 sati, u prostorijama Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.V

Na natjecanje se prijavilo 40-tak učenika, koji pohađaju hrvatsku nastavu u jednom od 22 nastavna mjesta u Hessenu. Potporu ovom projektu hrvatske nastave u Hessenu dali su Generalni konzulat Republike Hrvatske u Frankfurtu i grad Neu-Isenburg

Hrvatska nastava Hessen u suradnji s Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.V. Neu-Isenburg i ove školske godine organizira natjecanje Volim čitati.
Natjecanje će se održati u subotu, 21. ožujka u 16,00, u prostorijama Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.V. Neu-Isenburg. Na natjecanje se prijavilo 40-tak učenika, koji pohađaju hrvatsku nastavu u jednom od 22 nastavna mjesta u Hessenu.
Ove godine učenici drugih, trećih, četvrtih, petih i šestih razreda čitat će iz dječjih romana Vlak u snijegu Mate Lovraka i Trojica u Trnju Pavla Pavličića. Prosudbeni sud će biti sastavljen od učiteljica hrvatske nastave u Hessenu. U pauzama čitanja učenici i njihovi roditelji moći će pogledati dva hrvatska dječja filma.
Za okrjepu malih natjecatelja pobrinut će se vrijedni članovi Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.V. Neu-Isenburg. Na kraju natjecanja svi sudionici će biti nagrađeni prigodnim poklonima.
Potporu ovom projektu hrvatske nastave u Hessenu dali su Generalni konzulat Republike Hrvatske u Frankfurtu i grad Neu-Isenburg, čiji su predstavnici, generalni konzul Josip Špoljarić i gradonačelnik Herbert Hunkel pokrovitelji ove manifestacije.
Medijski pokrovitelji natjecanja su Večernji list i Fenix magazin.