Beč, od 9. do 28. kolovoza

Akademija je namijenjena maturantima, studentima i postdiplomcima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i ostalih zemalja regije, a dosad ju je pohađalo 450 studenata

HKD Napredak – Glavna podružnica Beč u suradnji s Napretkom u domovini organizira 17. Ljetnu akademiju u Beču od 9. do 28. kolovoza. Akademija je namijenjena maturantima, studentima i postdiplomcima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i ostalih zemalja regije.
Akademija u tri tjedna nudi raznovrstan, kvalitetan i intenzivan program: učenje njemačkog jezika (4 školska sata dnevno, prijepodne, ponedjeljak do subote), organizirane posjete, razgledanja i upoznavanje najvažnijih znamenitosti Beča i Austrije – kultura, povijest, znanost, gospodarstvo, obrazovanje, mediji, itd. 
Ljetna akademija posebno je praktična za one koji studij žele nastaviti u Beču jer će dobro naučiti njemački i usput obaviti i mnoge druge stvari oko upisa i traženja smještaja.
Akademiju je dosad pohađalo 450 studenata, a već godinama ju podržavaju Savezno ministarstvo za obrazovanje i žene, Ministarstvo europskih i vanjskih poslova R. Austrije, Grad Beč (Magistrat za kulturu i Direkcija za međunarodne odnose), Sindikat javnih službi – Kršćanska frakcija, Vlada Donje Austrije, Gospodarska komora Austrije i Beča, tvrtke: HERZ Armaturen, Novomatic AG, Erste Group Bank, STRABAG, Kapsch AG, Henkel Austria, Lašva Komerc, HT Eronet Mostar, te Napretkov Fond „I.
Testiranje za polaznike obavljeno je tijekom godine u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zagrebu.
Informacije www.napredak.at ili Glavna podružnica Beč  office@napredak.at