25. i 26. veljače 2013. u Rimu

 

Znanstveni skup će se održati na Papinskome Orijentalnom Institutu i na Papinskome Sveučilištu Gregorijana. Blagdan Svete braće obilježit će se 14. Veljače sv.misom u bazilici Svetog Klementa (San Clemente)

Međunarodni znanstveni skup, povodom 1150. obljetnice od početka misijskoga djelovanja svete braće Ćirila i Metoda među slavenskim narodima, održat će se 25. i 26. veljače 2013. godine, u Rimu na Papinskome Orijentalnom Institutu i na Papinskome Sveučilištu Gregorijana. Program pogledajte na http://www.sveti-jeronim.org


Blagdan sv. Ćirila i Metoda

Svake godine jedan od četiri svećenička Zavoda, (Češki – Pontificio Collegio Nepomuceno, Hrvatski – Pontificio Collegio Croato di San Girolamo, Slovački – Pontificio Collegio Slovaco dei SS. Cirillo e Metodio i Slovenski – Pontificio Collegio Sloveno)  naizmjenično organizira proslavu blagdana Svete braće, svetih Ćirila i Metoda u Rimu. Organizaciju proslave ove godine preuzeo je Papinski slovački Zavod. Sv. misu u bazilici Svetog Klementa (San Clemente) 14. veljače u 18.30 sati predvodi i propovijeda kardinal Josef Tomko. Ovogodišnja proslava odvija se u znaku jubileja, 1150. obljetnice početka misionarskoga djelovanja Svete braće među Slavenima.