München, 10. srpnja u zgradi Bavarskog ministarstva pravosuđa

Multimedijalni projekt o hrvatskom izumitelju daktiloskopije Ivanu Vučetiću u Hrvatskoj je 2008. obišao Zagreb, Pulu, Opatiju, Hvar, Split, te Trst i Milano u Italiji. Ove godine na festivalu Kroatien Kreativ predstavlja se i u Münchenu

U programu Kroatien Kreativ kojim se tijekom cijele godine hrvatska kultura predstavlja diljem Njemačke, i to u gradovima Leipzigu, Monheimu na Rajni, Karlsruheu, Muensteru, Ulmu, Münchenu, Düeseldorfu, Frankfurtu, pod pokroviteljstvom njemačkog ministra za kulturu Bernda Neumanna, hrvatske ministrice kulture Andree Zlatar-Violić, te hrvatskog veleposlanika u Berlinu Mira Kovača, sudjeluje i Hrvatska matica iseljenika.
Multimedijalni projekt o hrvatskom izumitelju daktiloskopije Ivanu Vučetiću, autorice prof. Ljerke Galic, rukovoditeljice Odsjeka iseljeničke baštine Hrvatske matice iseljenika, nastao prije pet godina (tada u svesrdnu pomoć Ministarstva unutarnjih poslova, HGK, te gradova domaćina) u prigodi obilježavanja 150.godišnjice rođenja hrvatskog iseljenika Hvaranina Ivana Vučetića. Izložba je u Hrvatskoj 2008. obišla Zagreb, Pulu, Opatiju, Hvar, Split, te Trst i Milano u Italiji.
Otvorenje izložbe u Münchenu bit će u srijedu, 10.srpnja u 11.45 u zgradi Bavarskog ministarstva pravosuđa. Pozdravnu riječ prisutnima održat će ministrica dr. Beate Merk, a potom će im se obratiti Konrad Kobler, predsjednik Bavarsko-hrvatskoga društva i Ljerka Galic, autorica izložbe.

Eksponati za izložbu, predmeti i dokumentacija, posuđeni su iz policijskog muzeja argentinskog grada La Plate, koji je i osnovan nakon što je Ivan Vučetić svu svoju ostavštinu darovao tom gradu, te bio njegovim prvim direktorom nekoliko mjeseci prije svoje smrti. U izložbenom paviljonu, tlocrtne derivacije papilarne linije otiska prsta, autora arh. Davida Lušičića bit će izložena građa iz života i postignuća Ivana Vučetića.

Pozivnica