25. travnja u Kulturnom centru u Rumi

Manifestaciju, koja se treću godinu zaredom održava u nekom srijemskom mjestu u kojemu u većem broju žive Hrvati, organiziraju HNV i Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Matija Gubec“ iz Rume

Ovogodišnja manifestacija „Srijemci Srijemu“, koja se treću godinu zaredom održava u nekom srijemskom mjestu u kojemu u većem broju žive Hrvati, bit će održana u subotu, 25. travnja s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru u Rumi.

U programu će, uz domaćina – HKPD „Matija „Gubec“ Ruma, sudjelovati članovi HKPD „Jelačić“ iz Petrovaradina, HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca, HKC „Srijem – Hrvatski dom“ iz Srijemske Mitrovice, HKD „Šid“ iz Šida, HKD „Ljuba“ iz Ljube, Društva hrvatske mladeži Zemuna iz Zemuna i Zajednice Hrvata Zemuna – knjižnica i čitaonica „Ilija Okrugić“ iz Zemuna, a kao gosti nastupit će članovi folklornog ogranka HKC „Bunjevačko kolo“ iz Žednika. Predviđen je nastup tamburaških orkestara, folklornih skupina i klapa.

Manifestaciju zajednički organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće i Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Matija Gubec“ iz Rume.

Priredba „Srijemci Srijemu“ do sada je održana u Srijemskoj Mitrovici i Šidu.
(ZKVH)