26. kolovoza – 11. rujna, Kanada i Sjedinjene Američke Države

Kanadski i američki Hrvati uživat će u tradicionalnoj i modernoj tamburaškoj glazbi – Marija Pavković Snaša, Bosutski bećari i Šima Jovanovac krajem ovog mjeseca odlaze u Kanadu i Sjedinjene Američke Države 

“Hrvatska bratska zajednice s veseljem i ponosom najavljuje zanimljivu i uzbudljivu koncertnu turneju na kojoj će ljubitelji hrvatske tamburaške glazbe moći vidjeti i čuti jedne od najboljih pjevača iz domovine. Ako vam se pruži prilika svakako posjetite njihove nastupe jer smo više nego sigurni da ćete u potpunosti uživati”, istaknuo je Edward W. Pazo, glavni predsjednik HBZ-a.

Nakon više od dva desetljeća djelovanja, Bosutski bećari prvi put će zasvirati preko oceana. Prvi nastup će imati 26. kolovoza u kanadskom Stoney Creeku, a posljednji 11. rujna u američkom Cokeburgu.

“Pripremamo se za turneju jer će nam ona biti novo iskustvo u radu”, rekao je Ivan Šebalj, prvi basprimaš i vokal vinkovačkog sastava koji je poznat kao nositelj i njegovatelj pop tambure.

“Na tradicionalnim instrumentima pratit ćemo Mariju Pavković i Šimu Jovanovca, dok ćemo se mi više predstaviti modernom tamburaškom glazbom za koju koristimo bubnjeve i neke električne instrumente”, otkrio je.

Šima Jovanovac već je otputovao u Kanadu jer ima nekoliko samostalnih koncerata uoči blagdana Velike Gospe. Pratit će ga tamošnji glazbeni sastavi naših iseljenika.

“Više puta sam gostovao po američkim i kanadskim gradovima, mnogi Hrvati su me mogli vidjeti i čuti, a dio njih dobro poznajem, čak sam s nekima prijatelj”, dodao je Jovanovac i zaključio: “Pjevat ću uspješnice sa svojih albuma među kojima su i najpoznatije pjesme s tamburaških festivala u Požegi, Slavonskom Brodu i Pitomači. No, izvest ću i skladbe svojih dragih kolega te neke nove pjesme koje mnogi iseljenici još nisu čuli”.

Tekst: Jelenko Topić – VL; Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Raspored koncerata

Petak, 26. kolovoza 2016. u 20 sati
Stoney Creek, Ontario
Lotos Banquet Centre

Subota, 27. kolovoza 2016. u 19 sati
Welland, Ontario
Croatian National Home

Nedjelja, 28. kolovoza 2016. u 13 sati
St. Thomas, Ontario
St. Leopold Mandic Croatian Catholic Church

Utorak, 30. kolovoza 2016. u 19 sati
Warren, Michigan
American Croatian Hall

Četvrtak, 1. rujna 2016. u 19 sati
Milwaukee, Wisconsin
Sacred Heart Croatian Church Hall

Petak, 2. rujna 2016. u 19 sati
Merrillville, Indiana
Croatian Center Lounge

Subota, 3. rujna 2016.
West Mifflin, Pennsylvania
Kennywood Amusement Park

Nedjelja, 4. rujna 2016. u 15 sati
Youngstown, Ohio
Croatian Home

Ponedjeljak, 5. rujna 2016.
Johnstown, Pennsylvania
Croatian Home

Četvrtak, 8. rujna 2016. u 19.30 sati
Steelton, Pennsylvania
St. Lawrence Club

Petak, 9. rujna 2016. u 19.30 sati
Cleveland, Ohio
American Croatian Lodge

Nedjelja, 11. rujna 2016. u 15 sati
Cokeburg, Pennsylvania
Cokeburg Community Park