Dom literature, 4. svibnja u 19.00 sati

Njemačka spisateljica hrvatskog podrijetla čita ulomke iz romana „Restoran Dalmacija“ u Domu literature u Matrštofu, u četvrtak, 4. svibnja u 19.00 sati.

Roman „Restoran Dalmacija“ književnica Jagoda Marinić čita u Domu literature u Matrštofu, u četvrtak, 4. svibnja u 19.00 sati.

Jagoda Marinić (1977., Weiblingen) njemačka je spisateljica hrvatskog podrijetla koja piše kratke priče, romane, drame i eseje. Završila je studij germanistike, anglistike i političkih znanosti te je radila kao spisateljica, kazališna autorica i novinarka u Heidelbergu i New Yorku. Danas, osim kao novinarka, radi i u uredu gradonačelnika Heidelberga na odjelu za integraciju.

Objavila je dvije zbirke priča: “Eigentlich ein Heiratsantrag” (Zapravo, bračna ponuda, 2001.) i “Russische Bücher” (Ruske knjige, 2005.). Godine 2007. objavila je roman “Die Namenlose” (Bezimena, 2007.) koji je nominiran za nagradu „Ingeborg Bachmann“, a časopis Der Spiegel ga je proglasio jednim od najvažnijih izdanih djela 2007. Svoj drugi roman “Restaurant Dalmatia” (Restoran Dalmacija) objavila je 2013. godine, kao i zbirku “Gebrauchsanweisung für Kroatien” (Uporabna uputa za Hrvatsku). Živi u Berlinu.