9. veljače u 12.00 sati

Hrvatska matica iseljenika poziva na otvorenje slikarske izložbe Mirjane Vajdić u utorak, 9. veljače u 12.00 sati. Autorica će se predstaviti odabirom radova zadnja tri ciklusa: Topografsko botaničke karte, Obale memorije i Čari bara i močvara.

Prisutne će pozdraviti ravnatelj HMI mr. Marin Knezović, a o izloženim radovima će govoriti povjesničarka umjetnosti Iva Körbler. Program otvaranja vodi Nives Antoljak iz Matičina odjela za kulturu.

Mirjana Vajdić rođena je 1958. godine u Zagrebu, gdje je završila Srednju arhitektonsku školu i Građevinsku školu. Crta i slika još u doba školovanja i za desetgodišnjeg rada u arhitektonskom birou. Skupno je počela izlagati 1985., a samostalno 1989. godine. Imala je petnaest samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Od 1991. godine slikarstvo postaje njezin životni izbor. Godine 2011. i 2012. prošla je slikarsku edukaciju kod profesora Dine Trtovca. Od 2014. godine postala je članicom HDLU-a. Njezini radovi nalaze se u privatnim zbirkama u Njemačkoj, Americi i Hrvatskoj.