30. listopada u Muzeju Like Gospić

Radovi koji će biti prikazani na izložbi, u okviru XLVII. Likanala, su izbor radova s retrospektive povodom 110. obljetnice rođenja Kristiana Krekovića, koja se održala u Modernoj galeriji i Etnografskom muzeju u Zagrebu 2011. godine

 

Muzej Like Gospić već dugi niz godina organizira u sklopu svoje izložbene programske djelatnosti Lički likovni anale, odnosno skraćeno Likanale, jedinu likovnu tradicionalnu manifestaciju na području Like, koja seže u 1966. godinu a posvećena je likovnom stvaralaštvu i stvarateljima koji su na neki način povezani s ovim krajem.

Na XLVII. Likanalu bit će predstavljeno likovno stvaralaštvo Kristiana Krekovića (1901.-1985.), znamenitog hrvatskog slikara, odnosno hrvatsko – peruanskog, kako se i sam potpisivao. Krekovićev otac Roko rodom je iz Perušića pokraj Gospića.
Radovi koji će biti prikazani na izložbi su izbor radova s retrospektive povodom 110. obljetnice rođenja Kristiana Krekovića, koja se održala u Modernoj galeriji i Etnografskom muzeju u Zagrebu 2011. godine.
Suradnja je ostvarena zahvaljujući kontakata s Ljerkom Galic, rukovoditeljicom Odsjeka iseljeničke baštine u Hrvatskoj matici iseljenika.
Izloženi radovi dio su donacije Vladi RH 1991. i 1994. godine koje je darovala Sina Kreković, slikareva udovica.
Otvorenje izložbe je 30. listopada 2012. godine u 19:00 sati u Galeriji MLG. Izložba ostaje otvorena do 30. studenoga.
Tekst: Ljerka Galic