11. travnja u Veleposlanstvu Republike Hrvatske

U petak, s početkom u 18,00 sati u Veleposlanstvu Republike Hrvatske, Ahornstr. 4, 10787 Berlin, otvara se izložba slika Narcise Adalgise Škopac.
Naslov izložbe je Düfte der Farben/Miris boja. Poziv na izložbu uputio je veleposlanik Ranko Vilović. Izložba ostaje otvorene do 11. svibnja. 

Narcisa Adalgisa Škopac, umjetnica i profesorica likovne kulture, rođena je 1969. u Puli. Godine 1991. godine diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, smjer likovna kultura, odjel slikarstvo. Tijekom studija kreirala je kostime, maske i scenografiju za razne kazališne predstave u riječko-istarskoj regiji. Aktivno je sudjelovala u međunarodnom susretu ‘Duga-Arcobaleno’ i projektu ‘Ilok u egzilu’. Uz stvaralački rad bavi se nastavom likovnih umjetnosti u školi ‘Matija Vlačić’ u Labinu i vodi likovne radionice za djecu.
Od 1989. njezino djelo privlači pozornost i izaziva brojne pohvale kritičara. Sudjelovala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.Povodom desete obljetnice djelovanja 1998. godine objavljena joj je dvojezična antologija kritika – na hrvatskom i talijanskom jeziku – pod nazivom ‘Boje podmorja’ (I colori delle profondita) autora Marina Steffea, profesora povijesti umjetnosti iz Pule. Na međunarodnom (svjetskom) bijenalu CamerotArte 2005. izabrana je među dvadeset umjetnika svijeta čija će djela biti u stalnom postavu ovog talijanskog muzeja. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre u Puli.
(Hrvatski glas Berlin)