5. travnja u podne

Na otvaranje izložbe “Križni put”autorice Ljiljane Knez, mag. umjetnosti pozdravnu riječ prisutnima održat će voditeljica dubrovačke podružnice HMI Maja Mozara u ime organizatora, a Marinko Marić u ime manifestacije Dani kršćanske kulture. Izložene radove komentirat će fra Marko Bobaš, a izložbu će otvoriti dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.
Manifestaciju Dani kršćanske kulture u Dubrovniku će otvoriti msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup 5.travnja u 12:00 sati u Hrvatskoj matici iseljenika Dubrovniku.
Po otvaranju će uslijediti i otvaranje izložbe “Križni put”autorice Ljiljane Knez.
Razvoj likovnog stvaralaštva Ljiljane Knez započeo je osnovnim podukama kod slikarice Rajne Njirić, a nastavio se vlastitim proučavanjem slikarstva i intuitivnim doživljavanjem boje. Boju je u daljnjem radu nastavila koristiti promišljeno i sistematično, a dekonstrukcija forme bila joj je sljedeći razvojni korak. Ključnu poveznicu sa slikarstvom Ljiljana Knez ostvaruje u doticaju s restauratorskim radom, koji uvjetuje i formalnu strukturu njenog profesionalnog habitusa. Što god radila, u njenom je stvaralaštvu Dubrovnik prisutan. Ljiljana Knez je autorica koja posjeduje vlastito shvaćanje umjetničkog izražavanja i progresivni razvojni put, bogatu maštu i želju za promjenama i istraživanjem, pisao je o umjetnici Marin Ivanović, povjesničar umjetnosti.
!0. www.danikrscanskekulture uključuju izložbe, koncerte, tribine, okrugle stolove, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, kazališne predstave, filmske projekcije itd., koji zajedno čine višednevni nezaobilazni kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta. Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture prvi put se održala 2005. godine u Splitu i otada je postala prepoznatljiv sadržaj koji predstavlja značajan doprinos kulturnom bogatstvu i raznolikosti u hrvatskom društvu.
Značaj ove manifestacije, uz glavnoga organizatora nakladnu kuću Verbum iz Splita, prepoznali su i Ministarstvo kulture RH, Splitsko-makarska nadbiskupija, Dubrovačka biskupija, Šibenska biskupija, te županijske i gradske uprave Splita, Dubrovnika i Šibenika, koji su rado prihvatili pokroviteljstvo i suorganizaciju Manifestacije u zajedničkoj želji da ona doprinese popularizaciji i širenju kulture kod nas