8. studenoga u 19.00 sati u HMI

Katarina Elisa Abović Oyarzun (Santiago, 1988.) na Katoličkom sveučilištu završila studij vizualnih umjetnosti, a potom na sveučilištu “Gabriela Mistral” i postdiplomski iz umjetničke pedagogije. Izlagala je na skupnim izložbama u Antofagasti i Santiagu, a od početka ove godine boravi u Hrvatskoj kao stipendistica za učenje hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Katarinu ćemo po prvi put u Hrvatskoj matici iseljenika upoznati zahvaljujući izložbi “Dvije domovine – Dos patrias”, osmišljene u dvije tematske cjeline povezane njezinim hrvatskim korijenima.
U slikama nastalim prije pet godina (5 skupnih portreta) u tijeku studija vizualnih umjetnosti i kao diplomski rad (4 krajolika) na Katoličkom sveučilištu, predstavit će čileanske uspomene, a ovogodišnjih 12 slika, nastalih tijekom njenog proljetnog boravka u Hrvatskoj, svojevrsni su dnevnik u kojem već vještom rukom utjelovljuje (većinom) zagrebačku svakodnevnicu zabilježenu fotoobjektivom.
Izložba njenih radova pod nazivom “Dvije domovine – Dos patrias” otvara se u četvrtak, 8. studenoga u Hrvatskoj matici iseljenika.
Tekst: Ljerka Galic