Izložba (23. -28. listopada) i retrospektiva 26. listopada

Izložba i prigodna Vukotićeva retrospektiva, koja je na programu 26. listopada, organiziraju se povodom velikog jubileja – 50. godišnjice Oscara za film „Surogat“

Feniks Art, Asocijacija za vizualne umjetnosti iz Banja Luke i Vedis iz Zagreba 23. listopada u Banja Luci otvaraju spomenar izložbu „Dušanu Vukotiću, s ljubavlju i poštovanjem”.
Izložba i prigodna Vukotićeva retrospektiva, koja je na programu 26. listopada, organiziraju se povodom velikog jubileja – 50. godišnjice Oscara za film „Surogat“. Ideja izložbe je predstaviti punoću i cjelinu stvaralaštva Dušana Vukotića, genija koji je doista 24 sati dnevno živio za film i za umjetnost i najnagrađivanijeg umjetnika s ovih prostora u svijetu. Dakle, osim njegovog animirano-filmskog opusa, predstaviti će se i njegov manje poznat, no, nesumljivo vrijedan i važan opus kao karikaturiste, ilustratora, dizajnera, teoretičara animacije, ali i crtača stripova. Kustos izložbe i autor popratnih tekstova u (dvojezičnom) katalogu, te izbornik Vukotićeve retrospektive je Veljko Krulčić.
Izložba je postavljena u okviru Međunarodnog festivala animiranog filma „Banja Luka 2012“, a može se razgledati zaključno s 28. listopadom.
(Večernji list)