2. do 30. rujna, Knjižnica Novi Zagreb 
Dječji radovi s natječaja Iserlohn-Zagreb 2013. od 2. do 30. rujna bit će izloženi u Knjižnici Novi Zagreb, na adresi: Božidara Mogovca 15. Natječaj od 2000. godine volonterski organiziraju Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna u Njemačkoj.

Na izložbi su predstavljeni radovi djece hrvatskih iseljenika i učenika iz Hrvatske pristiglih na natječaj „Iserlohn-Zagreb 2013.“ Natječaj od 2000. godine volonterski organizira bračni par Karačić, Ankica i Ante, iz Iserlohna u Njemačkoj. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je ekološka, a stiglo je više od 500 radova djece iz 10 zemalja. Dodijeljene su nagrade u kategoriji mlađeg i starijeg osnovnoškolskog uzrasta.
Ankica Karačić nagrađivana je slikarica sa statusom slobodne umjetnice i likovni pedagog, članica brojnih europskih i svjetskih likovnih udruženja, do sada je izlagala u 25 zemalja. Bavi se pedagoškim radom s djecom, a kao umjetnički terapeut sa starijim osobama. Suprug Ante je također višestruko nagrađivan za svoje radove u drvetu i metalu, a izlagao je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Austriji i Kini.
Radovi s dosadašnjih natječaja su zlagani u Gradskoj vijećnici Iserlohna, u Alle Welt Haus Hagen u Njemačkoj, u Zürichu u Švicarskoj, u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu i u Osnovnoj školi u Lovranu.
(Hrvatski glas Berlin)