26. travnja u dvorani KC Dubrava

Organizator manifestacije je KLD Rešetari iz Rešetara, a idejni začetnik Đuro Pavičić, pjesnik iz Babine Grede. Moderatori programa bit će pjesnici Damir Pilko i Lidija Puđak.

Susreti će se održati 26. travnja s početkom u 17,oo sati u dvorani KC Dubrava, Avenija Dubrava 51 a, u Zagrebu.
Organizator, KLD „ Rešetari “iz Rešetara, i ove godine organizira XVII. Rešetarački susret pjesnika 12. rujna 2014. Susret će započeti otvorenjem izložbe radova s XVII. međunarodne likovne kolonije „Petrović – Rešetari 2013.“ U subotu, 13. rujna održat će se promocija VI. zbornika mladih pjesnika, kao i susret mladih pjesnika s učenicima osnovnih škola iz Zapadnog dijela Brodsko – posavske županije. Također, održat će se predstavljanje XVII. zbornika pjesama Rešetaračkoga susreta pjesnika i Zbornika pjesama hrvatskih pjesnika iz iseljeništva
Pokrovitelji Zbornika pjesama su Hrvatska matica iseljenika, Republika Hrvatska, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Brodsko-posavska županija i Anton Kikaš iz Toronta, a supokrovitelj Općina Rešetari i Tvornica koža „Psunj“ Rešetari. Izdavač zbornika bit će KLD “Rešetari” Rešetari, urednik i predsjednik društva Ivan De Villa devillaivan@gmail.com, a izbor radova će izvršiti prof. Morana Plavac, dr. Radomir Dumičić, Nova Gradiška i Snježana Josipović.