26. rujna u Plavoj dvorani Gradske kuće u Subotici

Znanstveno-stručni okrugli stol pod nazivom „Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata“ bit će održan u petak, 26. rujna 2014. godine s početkom u 9,30 sati u Plavoj dvorani Gradske kuće u Subotici.

U radu ovoga interdisciplinarnog znanstvenog skupa sudjelovat će poznavatelji i istraživači bunjevačke kulturne i povijesne baštine iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, koji su svojim dosadašnjim znanstveno-istraživačkim radom uvelike pridonijeli boljem i svestranijem razjašnjenju identitetskih sastavnica i prijepora među bunjevačkim Hrvatima.
Među predavačima su prof. dr. sc. Milana Černelić, prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović, dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević, dr. sc. Mario Bara, dr. sc. Marko Šarić, prof. dr. sc. Živko Gorjanac, kao i sudionici iz Subotice.

Okrugli stol u Subotici organizira se temeljem dogovora o suradnji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Katedre za manjinske zajednice i kulture Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Skup je rezultat ranijega dogovora o održavanju i „subotičke sesije“ s trodnevnog znanstvenog skupa „Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu“, koji je održan od 20. do 22. studenoga 2012. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju. On je priređen povodom završetka petogodišnjega znanstvenoistraživačkog projekta Identitet i etnokulturno oblikovanje Bunjevaca, što ga je realizirao Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
(ZKVH)