27. travnja, Haus am Dom u Frankfurtu

AMAC održava 22. redovitu godišnju izbornu skupštinu i organizira tribinu na kojoj gostuje pjesnik Ranko Ćetković. Član je AMAC-D od prvih dana, u dva je mandata bio predsjednikom, a radi i živi u Offenbachu

AMAC u 14.00 sati održava 22. redovitu godišnju izbornu skupštinu. Na AMAC-ovoj tribini, u 16.00 sati, gostuje gostuje pjesnik Ranko Ćetković. AMA Croatiacae – Deutschland  poziva u Haus am Dom, Domplatz 3, 3. Obergeschoss, Seminarraum 1, Frankfurt am Main.
Ranko Ćetković već godinama piše poeziju na njemačkom i hrvatskom jeziku. Objavljuje u raznim časopisima i elektronskim putem, ali u javnosti nastupa jako rijetko. Studirao je etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Goethe-Universität Frankfurt. U Njemačkoj prevodi pjesnike: Enesa Kiševića, Saladina Dinu Burdževića, Sretena Vujovića, Slobodana Vukanovića, prozne tekstove Irfana Horozovića i Mire Gavrana. Uredio je knjigu Mit Koffern voller Träume (Brandes & Apsel Verlag, Frankfurt am Main, 2001) o ‚gastarbajterima‘, koja je doživjela dva izdanja. Razni nastupi s južnoslavenskim pjesnicima. Član je AMAC-a od prvih dana, u dva je mandata bio predsjednikom. Radi i živi u Offenbachu.

Aleksandra Brnetić, predsjednica AMA Croaticae – Deutschland e. V.

Pozivnica