15. studenoga na gradskim trgovima, u crkvama, na radnim mjestima ili gdje god se zatekli zapjevajte hrvatsku himnu

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog tribunala u Den Haagu 16. studenoga izreći će pravomoćnu presudu u predmetu Ante Gotovina – Mladen Markač. U znak podrške Hrvatski svjetski kongres provodi i poziva na globalnu akciju “Glas hrvatskog ponosa”

 

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog tribunala u Den Haagu 16. studenoga 2012. izreći će pravomoćnu presudu u predmetu Ante Gotovina – Mladen Markač. U znak podrške hrvatskim uznicima u Den Haagu i obrane digniteta Domovinskog rata, a posebno vojno-redarstvene operacije “Oluja”, Hrvatski svjetski kongres (HSK) u četvrtak, 15. studenog 2012. u 18.11 sati provodi i poziva na globalnu akciju “Glas hrvatskog ponosa”.

Pozivamo sve naše članove, hrvatske udruge, Hrvatske katoličke misije i zajednice, institucije, društva kao i sve ljude dobre volje diljem svijeta da se 15. 11. 2012. u 18, 11 sati okupe na gradskim trgovima, u crkvama, na radnim mjestima ili gdje god se u tom trenutku našli, te da iz svega srca zapjevaju hrvatsku himnu “Lijepa naša”. Posebice pozivamo hrvatske radijske postaje diljem Hrvatske, BiH i iseljeništva da u 18,11 sati, dakle u simbolično vrijeme kojim se ujedno prisjećamo dana pada gradova heroja Vukovara i Škabrnje, u svom programu odsviraju hrvatsku himnu.

HSK istodobno pozdravlja akciju “Zajedno i dostojanstveno za istinu” svih udruga stradalnika Domovinskog rata te braniteljskih udruga i Sindikata branitelja Hrvatske koji pozivaju na svetu misu u Zagrebačkoj katedrali u četvrtak, 15. studenoga u 19 sati, a nakon toga na cjelonoćno bdijenje te zajedničko čekanje drugostupanjske presude generalima Markaču i Gotovini. Opširnije