28. veljače u Klimpuhu

U subotu, 28. veljače u 16,00 održat će se dodjela Kulturne nagrade gradišćanskih Hrvata profesoru dr. Štefanu Geošiću. Slijedi sv. misa i svečani čin u župnoj crkvi.
Koordinacijski odbor je na sjednici u Filežu 19. listopada »Kulturnu nagradu gradišćanskih Hrvata« za 2014. jednoglasno dodijelio režiseru, autoru i prevoditelju kao i izdavaču prof. dr. Štefanu Geošiću, koji je dugo godina širio hrvatsku riječ i u svojem zvanju kao svećenik i župnik.
Nagrada – skulptura (brončani odljev) umjetničko je djelo hrvatskoga kipara Tome Rešetarića iz Stinjaka.
»Kulturna nagrada gradišćanskih Hrvata« dodjeljuje se od 1991. godine osobama koje djeluju u korist hrvatskoga jezika, kulture kao i identiteta narodne grupe gradišćanskih Hrvata. Nagradu od 2010. godine dodjeljuje ponovno oživljeni i reaktivirani Koordinacijski odbor gradišćanskohrvatskih društava i organizacija iz Austrije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Ove godine izbor je pao na prof. dr. Štefana Geošića, koji se kao laureat svrstao u red s muzičkim sastavom Bruji (2013.), kulturnim pregaocem B. Kornfeindom (2012.), kompozitorom Štefanom Kočišem (2010.) kao i I. Sučičem, N. Benčićem, A. Blazovićem, Anom Šoretić, biškupom Št. Lászlóm, F. Sučićem i I. Ivančanom.
(Hrvatske novine)