U Art kinu „Lifka” od 9. do 11. studenoga

U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Art kina „Lifka” i udruge Artizana iz Zagreba, a u suradnji sa Zagreb filmom bit će prikazani dokumentarni filmovi Branka Ištvančića, Silvija Mirošničenka i Zorana Tadića

 

 

U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Art kina „Lifka” i udruge Artizana iz Zagreba, a u suradnji sa Zagreb filmom, od 9. do 11. studenoga 2012. godine u Subotici će biti održan Ciklus hrvatskog filma.
U petak, 9. studenoga, s početkom u 19 sati, u Art kinu „Lifka” bit će održana projekcija dokumentarnog filma Branka Ištvančića „Od zrna do slike”. Na projekciji će biti prisutan scenarist i redatelj Branko Ištvančić i koscenarist i dramaturg filma Silvio Mirošničenko.
Drugoga dana, u subotu, 10. studenoga od 20 sati, bit će prikazan dokumentarni film „Brda 21000 Split” redatelja Silvija Mirošničenka i producenta filma Branka Ištvančića, koji će također biti nazočni na projekciji.
U nedjelju, 11. studenoga, s početkom u 20 sati, bit će prikazana četiri dokumentarna filma redatelja Zorana Tadića: „Poštar s kamenjara” (1971.), „Druge” (1972.), „Dernek” (1974.) i „Pletenice” (1973.), na poetski način govore o neraskidivoj povezanosti ljudi iz dalmatinskog krša. Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Opširnije na http://www.zkvh.org.rs