17. lipnja u  Art kinu u Subotici

Radionica od 18. do 28. lipnja na Etno salašu Balažević u Tavankutu

Ovogodišnji Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini počinje u subotu, 17. lipnja 2017. s početkom u 11 sati „Aleksandar Lifka“ u Subotici (Trg žrtava fašizma 5) programom kratkog dokumentarnog filma. Program organizatori povezuju s filmskom radionicom „Kad se male ruke slože“ koja će okupiti mlade iz hrvatske zajednice u Vojvodini i učenike nastave na hrvatskom jeziku.

Filmska radionica „Kad se male ruke slože” odvijat će se na u periodu od 18. do 2017. na Etno salašu Balažević u Tavankutu. Potporu filmskoj radionici pružili su Zaklada Adris, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Voditelj programa i radionice je Branko Ištvančić.

Program Ciklusa hrvatskog filma u Vojvodini organiziraju Udruga za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i u suradnji sa Zagreb filmom u okviru programa međunarodne suradnje.
Ulaz na projekcije je slobodan.

Program

Bit će prikazani dokumentarci: Ištvančićev Berač kamena (2006.), Škrabalov Slamarke divojke (1970.), Tadićeve Druge (1972.) i Ištvančićev Plašitelj kormorana (1998.)
(ZKVH)