Subotica i Tavankut, 20. i 21. prosinca

Mješoviti pjevački zbor Kulturno-umjetničke udruge „Jeka Primorja“ Rijeka i Joso Butorac održat će dva božićna koncerta: u Subotici u Velikoj vijećnici Gradske kuće u subotu, 20. prosinca, s početkom u 20 sati i u Tavankutu u nedjelju, 21. prosinca 2014. godine, s početkom u 10,30 sati u crkvi Srca Isusova. Ulaz na koncerte je slobodan.
„Jeka Primorja“ je kao krovna umjetnička udruga nastala 1971. godine s osnovnom zadaćom promicanja amaterskog pjevanja na području grada Rijeke i cijelog Hrvatskog primorja. Osim nastupa u domovini, zbor je gostovao u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.
Uz prepoznatljive pjesme o Novom Vinodolskom, primorsko-goranskom kraju, osim domaćoj publici Joso Butortac poznat je i mnogim turistima na Jadranu koji u posljednjih tridesetak godina uživaju u njegovom belkantu. Popularni pjevač Joso Butorac rođen je u Krmpotama, a stalno je nastanjen u Novom Vinodolskom, o kojem često pjeva, kao i o primorsko-goranskom kraju.
Pokrovitelj ovih koncerata je Primorsko-goranska županija (Republika Hrvatska), a suorganizatori su Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Hrvatska glazbena udruga „Festival bunjevački pisama“ i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec“ Tavankut.
(ZKVH)