21. prosinca u Gradskoj kući i 23. prosinca u katedrali Svete Terezije Avilske

Koncerte priređuje Subotički tamburaški orkestar priredit će ovoga puta dva božićna koncerta. Na prvome će publika imati priliku čuti tradicionalne božićne pjesme u izvedbi dječjeg Subotičkog tamburaškog orkestra i zbora Sveta Cecilija, a u katedrali Katedralni zbor «Albe Vidaković», zbor «Pro musica», te soliste Vedrana Kuntića, Alenku Ponjavić, Antoniju Piuković i Mariju Jaramazović

U povodu predstojećih božićnih blagdana, Subotički tamburaški orkestar priredit će ovoga puta dva božićna koncerta, koji će biti održani u Gradskoj kući i u katedrali svete Terezije Avilske.
Božićni koncert u Velikoj vijećnici Gradske kuće bit će održan u petak, 21. prosinca, s početkom u 19 i 30, kada će publika imati priliku čuti tradicionalne božićne pjesme u izvedbi dječjeg Subotičkog tamburaškog orkestra i zbora Sveta Cecilija, kojim ravna sestra Mirjam Pandžić. Uz njih će nastupiti i skupina pjevača iz OŠ «Ivan Milutinović», koje je pripremila učiteljica Ana Kovač, a na programu će biti najljepše božićne skladbe iz našeg kraja i okolnih zemalja, najavio je voditelj Subotičkog tamburaškog orkestra, Stipan Jaramazović:

 

«Osim tradicionalnih pjesama, koje subotička publika vrlo rado sluša i koje su, pokazalo se, dobar uvod u božićno raspoloženje, naći će se i pjesme iz bližeg i šireg okruženja, dakle iz Hrvatske, Mađarske, Njemačke i Francuske, što znači da ćemo imati vrlo zanimljiv program.»

Božićni koncert u katedrali-bazilici Svete Terezije Avilske bit će priređen dva dana kasnije, u nedjelju, 23. prosinca, s početkom u 19 sati, kada će u pratnji Subotičkog tamburaškog orkestra nastupiti Katedralni zbor «Albe Vidaković», zbor «Pro musica», te solisti Vedran Kuntić, Alenka Ponjavić, Antonija Piuković i Marija Jaramazović.

Zborovima i orkestrom ravnat će Miroslav Stantić, Kristina Csikós i Stipan Jaramazović, koji ističe da će polovica skladbi koje će se naći na repertoaru ovoga koncerta, po prvi puta biti izvedene pred subotičkom publikom:

«Na programu će biti tradicionalne božićne pjesme iz Bačke, ali i one iz njemačkog, engleskog, francuskog i španjolskog govornog područja, koje su u cijelome svijetu izvode u božićno vrijeme. Polovica programa koji smo pripremili nikada nije bila izvođena pred subotičkom publikom i stoga će to biti jedna predivna večer, u kojoj će zasigurno uživati svi koji dođu.»

Ulazak na oba koncerta je slobodan.
(http://www.radiosuboticadanas.info)