U Beču, Velikom Borištofu i Linzu od 2. do 8. travnja 2013.

Dubrovčani 4. travnja nastupaju u bečkom Odeon Theateru u 19.30 sati. Potom, 6. travnja, u 19,00 sati u Kugi u Velikom Borištofu, a posljednji nastup bit će u svečanoj dvorani Općine Linz, 7. travnja u 19,30 sati.

Na programu 4. travnja je susret s hrvatskim diplomatskim predstavnicima u Beču, kojemu će nazočiti organizatorice turneje, voditeljica podružnice HMI Dubrovnik Maja Mozara i rukovoditeljica FA Linđo Dubravka Sarić, kao i predstavnici hrvatskih udruga u Beču.

Istoga dana Dubrovčani nastupaju u Odeon Theateru u 19.30 sati. Linđo potom, 6. travnja, nastupa u 19,00 sati u Kugi u Velikom Borištofu. Posljednji nastup bit će u svečanoj dvorani Općine Linz, 7. travnja u 19,30 sati. 

Nastup dubrovačkoga FA Linđo u Austriji podastrijet će publici u Austriji bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe i pjesme, i prekrasne autentične nošnje.

U Dubrovniku već četrdeset i pet godina živi Folklorni ansambl Linđo. Prva audicija održana je 1964. godine. Članovi plešu u originalnim nošnjama neprocjenjive vrijednosti. U fundusu ih ima oko 1500. Kada su u pitanju gostovanja, prvo je zabilježeno 1966. godine, išlo se u Italiju. U svojoj povijesti Linđo je uspješno prenosio ime Dubrovnika i Hrvatske Italijom, Njemačkom, Grčkom, Velikom Britanijom, Japanom, Australijom… 

U francuskom gradu Dijonu 1973. osvojena je zlatna kolajna za ples i zlatna ploča za izvođenje narodne glazbe, čime je Linđo uvršten među najbolje folklorne ansamble Europe.