Zagreb, 12. – 13. listopad u HMI

Sponzori ovoga skupa su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Zagreba te Hrvatska matica iseljenika  

12. i 13. listopada 2015. godine u Hrvatskoj matici iseljenika (Trg Stjepana Radića 3, Zagreb) održat će se međunarodni znanstveno-stručni skup Antropologija i turizam: Jačanje kompetencija u kulturnom turizmu u organizaciji Instituta za antropologiju, Instituta za arheologiju i tvrtke Novena d.o.o.
Sponzori ovoga skupa su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Zagreba te Hrvatska matica iseljenika.
Cilj skupa je povećati razumijevanje kompleksnih procesa koji prate razvoj turističkih aktivnosti analizom uspješnih svjetskih primjera i praksi. Skup se organizira po prvi put, a na skupu će sudjelovati vrhunski inozemni i domaći stručnjaci. Pozvani predavači kao i planirane teme rasprava skupa predstavljaju diseminaciju najnovijih rezultata istraživanja europskih znanstvenika u domeni kulturnog turizma i razvoja kulturno-baštinskih potencijala kao i prezentaciju metodoloških pristupa interdisciplinarnim istraživanjima, s naglaskom na longitudinalne studije – organizaciju takvih istraživanja, metode i rezultate. Međunarodni znanstveno-stručni skup „Jačanje kompetencija u kulturnom turizmu“ ima ključnu ulogu ne samo u razvoju ovoga područja antropologije u Hrvatskoj, već i u povećavanju kompetencija svih dionika turističkih aktivnosti.
Skup je namijenjen djelatnicima ministarstava u čiju sferu interesa ulaze turizam i znanost, a posebice njihova interakcija (Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo kulture te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske), djelatnicima razvojnih i turističkih agencija te svim dionicima uključenim u razvoj kulturnih turističkih potencijala, domaćim i međunarodnim tvrtkama s domenom primjene novih tehnologija u kulturnoj baštini, studentima antropologije, arheologije, povijesti umjetnosti, etnologije, arhitekture, građevine, turizma i menadžmenta te svim potencijalno zainteresiranim građanima.

Pozivnica

Program