Bal sezona u Gradišću počinje već u subotu 4. siječnja 2014. s balskom svečanošću u Filežu potom u Trajštofu, nakon toga slijedi bal u KUGI u Velikom Borištofu, da bi kulminirala 25. siječnja u Beču.  

U Hrvatskom centru u Beču najavljen je 67. po redu Hrvatski bal u Beču, koji će se održati u subotu 25. siječnja 2014. Organizatori su predstavili program bala koji će se održati u obnovljenim prostorijama bečkoga Park hotela Schönbrunn. Župnik Uzlopa i Trajštofa, Željko Odobašić krstio je balsko vino još prije dvadesetak dana, koje ove godine stiže iz Uzlopa: Graševina (Valški rizling) vinarije Jakšić (Remuševi). Organizatori bala su za ovu godinu izabrali ovo bijelo mlado vino, koje je na biološki način proizvedeno. Vinar dipl. inž. Franjo Jakšić je naglasio, da je vino načinjeno čisto prirodno bez ikakovih kemijskih sredstav.
Uz bogati kulturno umjetnički program, koji priređuju brojni naši umjetnici, nastupit će i Folklorna grupa Gradišće iz Petrovoga Sela, koja će otvoriti bal. Cjelovečernja zabava trajat će do jutra u tri dvorane, gdje će nastupati odabrani glazbeni sastavi Lole i Paxi s prijateljima kao i Kužiš stari moj iz Zagreba. Kao posebnu atrakciju organizatori najavljuju u ponoć Klapu Cambi iz Kaštela kraj Splita iz srednje Dalmacije.
Među brojnim izvođačima susrest ćemo na balu u Beču i Petrovišćane iz Hrvatskog kulturnog društva Gradišće iz Ugarske, koje 2014. obilježavaju 60-i jubilej uspješnog djelovanja. Rezervacije se primaju na e- mail: ured@hrvatskicenar.at

Hrvatska bal sezona u Gradišću počinje već u subotu 4. siječnja 2014. s balom u Filežu potom u Trajštofu, nakon toga slijedi bal 11. siječnja u KUGI u Velikom Borištofu.

Priredila: V. Kukavica