24. svibnja u 18.30 i 20.00 sati

Obljetnicu Tamburica Trajštof. 24. svibnja u 18.30 i 20.00 sati, slavi svetom misom, a potom zabavom s grupama Pinkica i Lole.
Trajštof je jedna od najstarijih i najuspješnijih tamburaških ansambala Gradišća. Za svoga polustoljetnoga postojanja imala je veliki broj nastupa i koncerata u Austriji i izvan nje i snimanja ploča i CD-a. Tamburašku grupu Trajštof je osnovao je školski direktor Adalbert Kuzmich 1934., a nastala je iz seoskoga crkvenoga zbora. Godine 1959. Kuzmich je ponovno oživio grupu, da bi dalje vodio muzičke ambicije u Trajštofu, nakon prisilnog prekida za vrijeme Drugoga svjetskoga rata. Na početku je grupa brojila samo 14 muških članova.
Interes za tradicionalnu muziku je bio tako velik, da se 1962. oformila i mlada grupa. Mladićima su se po prvi put pridružile i trajštofske divojke. Vođenje grupe odraslih preuzeo je Kuzmićev sin Otto, a omladinu je podučavao direktor. Godine 1970. Otto preuzima cijeli ansambl, a članovi su počeli učiti i narodne plesove. Godine 1992. muzičko vodstvo preuzeo je Wolfgang, trećaa generacija Kuzmitsa. Rad s djecom i omladinskom grupom ostalo je u očevim rukama. Sada grupa broji 36 muzičara. Otkad postoji tamburaška grupa, njih više od 500 iz Trajštofa naučilo je kod obitelji Kuzmits „tamburati“.
Producirali su već 16 ploča i diskova (LP, MC, CD). Najnoviji se zovu “Zibrao sam si” (1996) i “Velik špas“ (2004). Grupa je gostovala u Njemačkoj, Hrvatskoj, Holandiji, Mađarskoj, Španjolskoj, Kini i drugim zemljama.