Od 3. do 7. lipnja u Sarajevu

Ove godine, uz nove filmske premijerne Sonja i bik, Blokada, Noćni brodovi, Pismo čaći i Cvjetni trg, tu je i jedna izložba slika, rock koncert, i Crveni nosovi – klaunovi doktori, jedna monodrama, promocija knjige i modna revija


Festival organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH – Zagreb i HKD Napredak, Središnja Uprava iz Sarajeva. Nakon tri festivala Ja BiH… 2010., 2011. i 2012. godine festival ponovo gostuje u Sarajevu. Prikazali smo neke od najboljih hrvatskih filmova, a s nama su na festivalu bili filmski redatelji (Krsto Papić, Vinko Brešan i Igor Mirković), dvije zagrebačke rock grupe (Teška Industrija i Jinx-i) i jedna izložba plakata Ivice Propadala.

Evo nas opet u istome terminu s festivalom Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu i to od 3. do7.06.2013. godine. Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH…Zagreb i HKD Napredak Središnja Uprava iz Sarajeva su zajedno u partnerstvu u organizaciji i ovaj puta.
Vođeni uspjehom u organizaciji naših ranijih manifestacija u Sarajevu, autorski tim Udruge Ja BiH…očekuje da će i ove godine u ponuđenim programima sarajevska publika uživati, a svi naši programi su besplatni za svu publiku. Otvoreni smo i našoj ekipi pridodajemo kreativne i najreprezentativnije kadrove iz različitih grana umjetnosti, dogovor s umjetnicima lako uspostavljamo, a to je ujedno i naš koncept Ja BiH… veza prijateljstva i ljubavi za dva grada i dvije države.
Ove godine uz nove premijerne hrvatske filmove (Sonja i bik, Blokada, Noćni brodovi, Pismo čaći i Cvjetni trg) tu je i jedna izložba slika, rock koncert, s nama su i Crveni nosovi – klaunovi doktori, jedna monodrama, promocija knjige i modna revija.
Mjesta održavanja festivala su: kino Meeting Point (filmovi i izložba), Club Cinemas Sloga (rock koncert), Atelje Figure Sarajevo (predstave i promocija knjige) BBI Centar (Crveni nosevi – klaunovi doktori, za male i velike), te CAFFE CLUB Gogo i Magazin Kabare.

Osnovni cilj ovog projekta je druženje filmskih autora, glumaca, zabavljača, glazbenika, likovnih i drugih umjetnika, te uspostavljanje još bolje kulturne razmjene između Zagreba i Sarajeva, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao primjer europske suradnje i prijateljskih odnosa. (hkdnapredak.com)