Novi Vinodolski, 20. – 31. srpnja 2015.

Ovogodišnji program okupio je 67 polaznika, uzrasta 9-16 godina, iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 20. srpnja 2015. počinje dvadeset i druga po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.
Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.
Program Škole se odvija u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 31. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna, filmski kutić, parlaonica, pričaonica) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.
Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak, 31. srpnja na večernjoj završnoj priredbi.
Ovogodišnji je program okupio 67 polaznika, uzrasta 9-16 godina, iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Kanade, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Nizozemske, SR Jugoslavije/Vojvodine i Hrvatske
Tekst: Lada Kanajet Šimić