Od 4. do 12. srpnja na otoku Galovcu/Školjiću, u neposrednoj blizini otoka Ugljena a nasuprot Zadra

Hrvatska matica iseljenika od 4. do 12. srpnja na otoku Galovcu/Školjiću, kolji organizira seminar Stvaranje kazališta. Voditeljica projekta je zagrebačka kazališna redateljica Nina Kleflin a organizatorica Nives Antoljak nives@matis.hr, suradnica u Matičinu odjelu za kulturu.

Hrvatska matica iseljenika i ove godine održava seminar za voditelje kazališnih (dramskih) grupa koji djeluju izvan Hrvatske, zamišljen kao radionica za poduku onih koji žele proširiti i obogatiti svoje znanje, kao i za one koji tek žele osnovati kazališnu grupu. Tijekom osmodnevnog učenja, stvaranja i polaznici mogu čuti mnogo korisnih savjeta i usvojiti praktična znanja koja mogu lako primijeniti.
Stvaranje kazališta od osobite je koristi voditeljima iseljeničkih kazališnih grupa koje djeluju u bilingvalnomu jezičnom okružju i multikulturnim sredinama. Seminar je namijenjen ljubiteljima kazališne umjetnosti koji kazališnim izričajem žele obrađivati elemente hrvatskog kulturnog identiteta i razvijati kulturu izgovora hrvatskoga standardnog jezika i govora kojima se služe naše autohtone manjinske zajednice u europskim zemljama.

Više informacija