15. lipnja u Bačkom Bregu/Beregu
Tradicionalna 17. smotra tamburaša „Mikini dani“ bit će održana u nedjelju, 15. lipnja 2014. godine, na ljetnoj pozornici u Bačkom Bregu, s početkom u 18,00 sati. U slučaju lošeg vremena smotra će biti održana u Domu kulture u Beregu. Bereg je selo u Bačkoj u okolici Sombora u kojem Hrvati čine natpolovičnu većinu stanovništva.
Programom je od 17,00 do 18,00 sati predviđen doček gostiju, u 18,00 sati je otvaranje programa, nakon čega će uslijediti nastup tamburaških i folklornih sastava. Usporedno će biti održano i natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša. U 20 sati uslijedit će večera i zabava uz tamburaše. “Mikini dani” su kulturna manifestacija bačkih Hrvata koja se održava u kolovozu u selu Beregu u Bačkoj, u autonomnoj pokrajini Vojvodini, Srbija.

Organizator ove manifestacije je Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo “Silvije Strahimir Kranjčević”, u čast poznatom violinistu Miki Ivoševu Kuzmi. Održavaju se od 1994. godine, uz pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije, Pokrajinskog tajništvo za obrazovanje i kulturu, Općine Sombor, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, HNV-a i Mjesne zajednice Bački Breg.
(ZKVH)

Doznajte više