Pučišća, 15. do 24. srpnja 

Ovogodišnji polaznici dolaze iz Kanade, BiH, Njemačke, Mađarske, Srbije, Švicarske i različitih dijelova Hrvatske. Njima se pridružuje i jedanaest izvornih demonstratora, vrsnih majstora raznih tekstilnih tehnika i vještina u izradi narodnih nošnji i tradicijskog nakita 

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i u suradnji s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz Zagreba 15. srpnja ove godine započinje u Klesarskoj školi u Pučišćima na otoku Braču trinaesta Hrvatska etnoriznica – radionica narodnih nošnji.
Ovogodišnji polaznici dolaze iz Kanade, BiH, Njemačke, Mađarske, Srbije, Švicarske i različitih dijelova Hrvatske. Njima se pridružuje i jedanaest izvornih demonstratora, vrsnih majstora raznih tekstilnih tehnika i vještina u izradi narodnih nošnji i tradicijskog nakita.
Hrvatska etnoriznica završava u petak, 24. srpnja u poslijepodnevnim satima tradicionalnom izložbom radova u reprezentativnoj izložbenoj dvorani Klesarske škole u Pučišćima. Svoje će radove izložiti svi polaznici i demonstratori a pritom će svi zajedno tijekom izložbe i izrađivati vezove, tkati, plesti, izrađivati čipke, što privlači iznimnu pažnju posjetitelja, mještana Pučišća i njihovih gostiju.

Tekst: Srebrenka Šeravić