Delegaciju su predvodili senator hrvatskog podrijetla Zed Šešelja, pomoćnik ministra za socijalne službe i multikulturalna pitanja, ujedno i prvi australski član parlamenta kojemu su oba roditelja Hrvati, te australska veleposlanica u Republici Hrvatskoj Elizabeth Petrovic

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je 6. studenoga sastanak sa australskom delegacijom koju su predvodili senator hrvatskog podrijetla Zed Šešelja, pomoćnik ministra za socijalne službe i multikulturalna pitanja, ujedno i prvi australski član parlamenta kojemu su oba roditelja Hrvati, te australska veleposlanica u Republici Hrvatskoj Elizabeth Petrovic.
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Australije, a – osim turizma – u kojem je Hrvatska globalno afirmirana, gospodarske inicijative su prisutne i u brodogradnji.
Tema sastanka bila je i unaprjeđenje suradnje u području očuvanja hrvatskog jezika i kulture.
Senator Zed Šešelja sudjeluje na Konferenciji G.2.3. koja se danas otvara, a na kojoj će biti key – note govornik. Pokrovitelj konferencije je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
(www.hrvatiizvanrh.hr)