Ova tradicionalna manifestacija bačkih Hrvata organizira se po 136. put, a u organizaciji prela po prvi su put svoje snage ujedinili Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, „Pučka kasina 1878“ i „Kersko prelo“

„Veliko prelo“ bit će održano 31. siječnja u sportskoj dvorani Tehničke škole „Ivan Sarić“, s početkom u 19,30 sati. Ova tradicionalna manifestacija bačkih Hrvata organizira se po 136. put, a u organizaciji prela po prvi su put svoje snage ujedinili Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, „Pučka kasina 1878“ i „Kersko prelo“.
Na prelu će nastupiti Zvonko Bogdan uz pratnju najboljih vojvođanskih tamburaša, a slavlje će uveličati i Ansambl „Hajo“. Bit će već tradicionalno priređen izbor „Najlipše prelje“ i „Najlipše preljske pisme“, kao i tombola. Svi koji se žele odjenuti u narodnu bunjevačku nošnju, mogu posuditi nošnju u „Bunjevačkom kolu“.
U prodaji je oko 500 ulaznica koje se, po cijeni od 2.500 dinara, mogu kupiti u prostorijama HKC–a „Bunjevačko kolo“, Preradovićeva 4 i u župi sv. Roka, Beogradski put 52.
(ZKVH)