Zbor ‘Zvjezdice’ jedan je od najreprezentativnijih predstavnika glazbenog Zagreba i Hrvatske. Osnovan je još 1985. godine, a djeluje pri Glazbenom centru mladih u Zagrebu kao pjevački studio ‘Zvjezdice’. Članice zbora su odlične učenice zagrebačkih osnovnih i srednjih škola

Zagrebački djevojački zbor ‘Zvjezdice‘ na velikoj su američkoj turneji. U Washingtonu su nastupile u glasovitom Kennedy centru, na Millennium Stageu – pozornici na kojoj se publici svake večeri predstavljaju umjetnici iz cijeloga svijeta.
Zbor ‘Zvjezdice’ jedan je od najreprezentativnijih predstavnika glazbenog Zagreba i Hrvatske. Osnovan je još 1985. godine, a djeluje pri Glazbenom centru mladih u Zagrebu kao pjevački studio ‘Zvjezdice’. Članice zbora su odlične učenice zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.
Tijekom tri desetljeća djelovanja zbor je razvio intenzivnu suradnju s najpoznatijim hrvatskim ansamblima i solistima te mnogim domaćim i stranim dirigentima. Stoga je četvrta američka turneja ‘Zvjezdica’ još jedno uspješno predstavljanje hrvatske glazbe u najboljem svjetlu.
Pogledajte kakva je bila atmosfera nakon koncerta u Kennedy centru.
(www.hrt.hr)