Čisti prihod od proslave u iznosu od 7000 eura po peti je put namijenjen školskim sestrama franjevkama splitske Provincije Presvetoga Srca Isusova, koje više od četrdeset godina djeluju u misijama u Kongu u Africi. Članice Frame su predvorju dvorane priredile akciju pečenja palačinki, a novac ostvaren od prodaje bit će upućen udruzi «Anđeli» iz Splita

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtunus organizirala je 13. prosinca nikolinjsko-božićnu proslavu u Gradskoj dvorani u Kelkheimu. U slavlju je sudjelovao i gk RH iz Frankfurta Josip Špoljarić sa suprugom. Riječi dobrodošlice svima uputio je župnik fra Marinko Vukman istaknuvši pritom važnost međusobnog okupljanja, radosti i slavljenja.
Uslijedio je bogati program. Predškolke Petra Radoš i Martina Šego izvele su recital «Dječji oglas», u kojem su djeca zamolila sv. Nikolu za puno darova. Potom je zbor djece i mladih otpjevao dvije pjesme, a kasnije im se pridružio i zbor predškolaca pa su svi zajedno izveli još dvije pjesme. Zborovima je ravnala s. Magdalena Višić, voditeljica zborova. Slijedila je recitacija pod nazivom «Sveti Nikola», koju su izveli prvopričesnici i djeca 4. razreda. Nastupila je i odrasla župna folklorna skupina koja je izvela ples «Lika». Skupinu vode Martina Višić, Marta Drežnjak, Martina Pavlović i Antonija Kreković.
Na slavlje je stigla i folklorna skupina HKM Mainz, koja je izvela «Imotsko kolo», pod vodstvom Josipa Žeravice. Nastupio je i župna mala i srednja folklorna skupna koja je izvela «Podravske plesove», a vodi je Klara Banovčić. Izveden je i igrokaz «Nikolin dolazak», koji je uvježbala koordinatorica Hrvatske nastave u Hesseu i Saarlandu Smiljana Veselić-Vučina. Zbor djece i mladih izveo je pjesmu «Nek svima je sretan Božić», a pridružili su im se i okupljeni u dvorani, nakon čega je sv. Nikola podijelio darove. Kroz program su vodile Antonia Baotić i Kristina Lončar.
Priređena je i tombola, a čisti prihod od proslave u iznosu od 7000 eura po peti je put namijenjen školskim sestrama franjevkama splitske Provincije Presvetoga Srca Isusova, koje više od četrdeset godina djeluju u misijama u Kongu u Africi. Članice Frame su predvorju dvorane priredile akciju pečenja palačinki, a novac ostvaren od prodaje bit će upućen udruzi «Anđeli» iz Splita, koja skrbi od djeci s najtežim tjelesnim oštećenjima. Organizirana je i bogata tombola, te mogućnost jela i pića za sve sudionike slavlja.
Valja podsjetiti kako je na drugu adventsku nedjelju, 7. prosinca, župu posjetila teško bolesna djevojčica Nika Rogar iz Zagreba u pratnji roditelja te su se vjernici svesrdno odazvali i prikupili 4000 eura za njezinu operaciju. Vjernici te župe svesrdno pomažu i djelovanje hrvatskog misionara u Kongu u Africi fra Ilije Barišića te su za 2015. godinu obnovili 150 kumstava, a novac uplaćen u tu svrhu ide za školovanje djece u toj afričkoj zemlji.
Na kraju je za sve priređen zabavni program u kojem je nastupio «Slasch-Band» i pjevačica Izabela Martinović.

Tekst i fotografija: Adolf Polegubić