Autor romana tipično je “gastarbajtersko dijete” koje se pisanjem bavi već 20 godina

Autor romana “Phase 7 – Der Schöpfermythos“ Dražen Sikavica rođen je 1974. u Mühlackeru kraj Pforzheima i piše pod umjetničkim imenom John D. Sikavica.

Tipično “gastarbajtersko dijete” koje je odrastalo u dvije obitelji – hrvatskoj i njemačkoj – pisanjem se bavi već 20 godina.
Ove godine roman koji je napisao na njemačkom jeziku našao se na tržištu i dosada je izazvao puno pozitivnih reakcija i komentara.

U televizijskoj emisiji „Na rubu znanosti“ bio je objavljen snimak policijskog razgovora, čiji je sadržaj bio promatranje NLO-a. Pojava, koju su jedni pratili s Velebita, a drugi s otoka Paga, uvod je fiktivnu priču.

Radnja romana počinje u Hrvatskoj, odvija se u regiji Stuttgarta, pa preko Edinburgha u Škotskoj a završava na otoku Cresu. Sikavica piše o grupi od pet izabranika koji se tijekom bijega susreću s činjenicom da naša stvarnost nije jedina, nego jedna od mnogobrojnih. U napetoj borbi za život, cilj glavnih protagonista jest otkrivanje. Naime, tko u stvarnosti stoji iza tih dviju suprotnih grupacija i na drastičan način utječu na njihove živote. (Fenix Magazin)